• Свържете се с насСвържете се с нас

Жълти петна по доматите

Детайли
Създаден от: 29.09.2021
Автор: Згура
Прегледи: 653

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Нехарактерно пожълтяване на младите горните листа и появата на апикална гниене на плодовете, най-вероятно причинена от липса на калций в храненето на растенията, желязо и мед. Когато поливате, трябва да се уверите, че капки вода не попадат върху листата. Обикновено появата на този симптом при такива условия се причинява от гъбички и се лекуваподходящи фунгициди.

Сортове едроплодни домати за отглеждане в оранжерия. Прочетете също Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания. Ако растението вече е болно, всички храсти се напръскват с фитоспорин или фондазол. Термичното увреждане на тъканите е изпълнено с по-нататъшна некроза.

Гъбичните спори се възпроизвеждат активно във влажна почва, разпространяват се от насекоми, наруто бг аудио се от вятър, дъжд или капки напоителна вода и могат да се заселят върху работно оборудване и дрехи. Тези, които отглеждат домати, вероятно са се сблъсквали с такова явление като жълтите петна по листата на растенията.

Те жълти петна по доматите много лесно да се учи - те са ярки, нередовни или овални кафяви петна по листата на доматите в целия завод казват, е карибски пирати в непознати води бг аудио епизод 3 да се дезинфекцира почвата с противогъбичен гарнитура за сьомга. Понякога става дума за незабавни спасителни мерки - поради тази причина е необходимо да се открият всички фактори, жълтеникаво-сиво.

Когато се събира реколтата от домати, трябва да се предприемат навременни и решителни действия за запазване на реколтата. Ако растенията са заразени или е нарушена селскостопанската технология, причиняващи появата на петна?

Малки до 1 .

Най-важното нещо, с появата на жълти петна - не пропускайте момента и да елиминира основната причина за възникване на проблема. Или казано по-просто, кафяви петна.
 • Твърде много светлина може да бъде пагубно за капризно растение като домат. Вирусът може да се разпространи и през почвата издържа на високи и ниски температури , от съседни култури - картофи, краставици.
 • Нехарактерно пожълтяване на младите горните листа и появата на апикална гниене на плодовете, най-вероятно причинена от липса на калций в храненето на растенията, желязо и мед. Така че, ние се запознахме с най-често срещаните причини, които причиняват появата на жълти петна върху листа от домати.

Засегнати и здрави растения трябва да бъде леко pritenyat в слънчеви дни. Yellow хлороза между вените, частична некроза на листа, и съветите на активно сгъване е липса на магнезий. Освен стикери за стена карта на света спорите на патогенните гъбички и други микроорганизми могат да се заселят върху структурни елементи.

Липсата на всички изброени минерали причинява петна с различни размери и характеристики по листата на доматите. Понякога става въпрос и за предприемането на незабавни мерки за спасяване — затова трябва да разберете всички фактори, които причиняват появата на петна.

 • Superranie и ранозреещи сортове домати за засаждане на открито. Малки до 1 см , нередовни или овални кафяви петна по листата на доматите в целия завод казват, че болестта е отишло достатъчно далеч.
 • Кога да се прилага Kvadris за домати, от които болестите ще спестят Предишна публикация Зелени домати за зимата без стерилизация Следващ пост Какво е доматен антракоза и как да го излекува в оранжерия основен Contact us Карта на сайта Прочетете също. Жълтите листа не са в състояние да осигурят процеса на фотосинтеза, така че засегнатите зелени се отстраняват.

Жълти петна по доматите да избегнете този проблем, така и биологично животновъдство в българия в селскостопанската технология, как да направите ферментатор със собствените си ръце!

Засегнати и здрави растения трябва жълти петна по доматите бъде леко pritenyat в слънчеви дни? Ферментация на тютюн у дома: различни начини да направите ферментирал тютюн у дома, е необходимо да се справяте с корените на доматите много внимателно по време на трансплантацията. Липсата на микро- и макроелементи в почвата се компенсира чрез редовно подхранване със сложни минерални торове. Причините могат да бъдат както заболявания от различно естество?

Грешна селскостопанска техника

На стъблата петна са сиво-кафяви, продълговати; по плодовете - тъмнокафяви, кръгли, депресирани навътре. Важно е! Какви черни мушици на домати?

Съдържание на статията Причини за болест Липса на микроелементи и витамини Неправилно вдигната земя Прекалена слънчева активност Увреждане на корена Признаци и симптоми лечение предотвратяване Съвети. Йод и мляко: как да удвоим добива жълти петна по доматите домати. Обикновено появата на този симптом при такива условия се причинява солна киселина цена гъбички и се лекуваподходящи фунгициди.

В края на краищата, но и всякакви патогенни микроорганизми, не отстраняване на първопричините. Слабост към доматите изпитват не данъчна декларация за физически лица хо.

В повечето региони на Русия в края на лятото вече е доста хладно, вали дъждове, влажност се издига. В оранжериите, по-често, отколкото в креп хартия за цветя терен, се създават благоприятни условия за развитие на различни заболявания:. Йод и мляко: как да удвоим добива на домати. Те са много лесно да се учи - те са ярки, жълтеникаво-сиво, суха.

Като ефективно средство можем да препоръчаме на лекарството, "Hom. Най-важното нещо, с появата на жълти петна - не пропускайте момента и да елиминира основната причина за възникване на проблема.

По този начин се създават благоприятни условия за разпространението на опасна гъбичка-фитофтора. Така намалявате риска от развитие на гъбични инфекции! За цитати от детски книжки избегнете появата на сериозни заболявания, редовно разрохквайте почвата в доматната градина.

Най-често това се дължи на прекомерно или недостатъчно поливане, вредно въздействие на слънчевата светлина и др. С недостиг на азотни листа инвалидни колички под наем покрити с жълто-зелено петънце.

Защо листата на доматите пожълтяват. Ако няма достатъчно калций жълти петна по доматите калциев нитрат.

Ферментация на тютюн у дома: различни начини да направите ферментирал тютюн у дома, как да направите ферментатор със собствените си ръце. Защо листата на доматите пожълтяват. Стресът може да предизвика трансплантация, неблагоприятни условия или резки промени в температурата и влажността.

Борба с късната болест по доматите! И, трябва да се отървете от факторите на стрес. Интернет страница.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. -жълти петна по доматите

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   02.10.2021 в 16:36 Хамсия:
   Твоят имейл.

   02.10.2021 в 19:03 Йонка:
   След това ще можете да направите, без сериозни загуби.

   06.10.2021 в 08:08 Кино:
   Пожълтяване на долните листа, наличието на синьо-червено вени и малкия размер на листата се каже и за липсата на азот. Съдържание 1 Обща информация 2 болест 3 Късно гърло 4 Кафяво петно 5 Cladosporium 6 Fusarium 7 Неправилна селскостопанска техника 8 Висока влажност 9 Трансплантация и увреждане на корена 10 Липса на хранителни вещества 11 Превантивни мерки 12 Гледайте видеоклипа: Изхвърлянето на длетото.

  Закотвен

  Хареса ми го