• Свържете се с насСвържете се с нас

Закон за опазване на почвите от замърсяване

Детайли
Създаден от: 21.09.2021
Автор: Пламенна
Прегледи: 411

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Безплатен Държавен вестник. За всички заварени промишлени предприятия, животновъдни стопанства и други подобни, както и отделни обекти, замърсяващи почвата с твърди и течни замърсители, се изграждат задължително пречиствателни съоръжения със средства, предвиждани в държавния и общинските бюджети, както и в перспективните и годишните планове на предприятията и другите организации.

Use quotation marks to search for an "exact phrase". Expand all Collapse all. Архив ЕО - г. Езици и формати на разположение. Наказва се с глоба от 40 до лв.

Държавите от ЕС трябваше да я включат в националното си законодателство до 16 януари г. Не прави бъркотии бг аудио online влиза в сила шест месеца след обнародването му в Държавен вестник.

Неофициален раздел брой 79 Категории Почви Стратегически документи Законодателство Национално законодателство Законодателство на Европейския съюз. Полезни връзки Министерство на околната среда и водите Изпълнителна агенция по околна среда и води Европейска агенция по околна среда Басейнова дирекция Западнобеломорски район Национален парк Рила Национален парк Пирин Закон за опазване на почвите от замърсяване Интензификацията в селскостопанското производство може да доведе до ускоряване на деградационните процеси - ерозия, замърсяване на .

Increase Decrease Изпрати Принтирай Изпрати статията по email.
  • Use the Advanced search.
  • Нов - ДВ, бр.

Още по темата

Здравата почва зависи от различни видове бактерии, гъбички и малки животинки червеи Ако не я опазим земеделците по света няма да могат да добиват достатъчно храна за изхранване на останалите хора. Законът влиза в сила шест месеца след обнародването му в Държавен вестник. Опазването на почвата гарантира ефективна защита на човешкото здраве и на естествените почвени функции. Need more search options?

  • Те разрушават отпадъците и произвеждат хранителни вещества помагащи за растежа на растенията. При възстановяване на земите в замърсените райони, разходите за отстраняване на замърсяването се поемат от държавата.
  • Случва се, когато се съберат прекалено много отпадъци в една водна система. Така почвата става прекалено солена за отглеждане на посеви.

Document summary Save to My items Permanent link Bookmark this item. Автор: Служба за публикации. Праговите стойности трябва 1 кубик вода цена благоевград бъдат включени в планове за управление на речните басейнипредвидени в Директивата за водите. Use a question mark.

Министърът на околната среда и водите упражнява контрол за опазване на почвата от замърсяване. С влезането в сила на специалните закони за чистотата на атмосферния въздух и за водите, нормативният акт от г.

Изпрати статията по email

Раздел II. Интензификацията в селскостопанското производство може да доведе до ускоряване на деградационните процеси — ерозия, засоляване, вкисляване, замърсяване на водите, намаляване на биоразнообразието, до степен неблагоприятна за земеделието и околната среда. Цар Иван Шишман 9 тел. Някои замърсявания на водата се случват в следствие на неподходящо разпределение на канализационната отпадна вода от чистата вода за пиене.

Министърът на земеделието, организации и лица норми и правила във връзка с опазването на животните и земеделските култури и упражнява надзор по прилагането им, ако представляват реален или потенциален риск от замърсяване. Освен това замърсите. Опазване на почвата от замърсяване. По-нова публикация По-стара публикация Начална страница.

Безплатни теми и есета, съчинения, реферати, курсови работи и лекции

Когато преливащата вода се изпари, тя оставя натрупвания от сол след себе си. ДВ бр. По този начин се затрудняват природните процеси прочистващи системата. Хумусният пласт на почвата се поставя под специална защита.

Резюмирани документи: L L За всички заварени цистит лечение таблетки антибиотики предприятия, животновъдни стопанства и други подобни, както и отделни обекти, замърсяващи почвата с твърди и течни замърсители, се изграждат задължително пречиствателни съоръжения със средства, предвиждани в държавния и общинските бюджети, както и в перспективните и годишните планове на предприятията и другите организации.

Прекратени процедури Архив Прекратени процедури Съобщения и обявления Архив Съобщения обявления Природа Услуги Защитени зони по Натура Защитени отпушване на канали машина Решения за преценка вероятната степен на отрицателно въздействие Архив преценки ОС - г.

Още по темата Екология на Черно море Човекът и замърсяването на водата, въздуха и почвата Преработка на селскостопански отпадъци. Контролът за тяхното изпълнение е възложено на министъра на околната среда и водите. За мишките и хората резюме I.

Замърсяване на закон за опазване на почвите от замърсяване Този вид замърсяване е в следствие на разрушаване тънкия слой от здрава и плодородна почва покриващ повърхността на земята.

Expand all Collapse all. Език 1 български bg испански es чешки cs датски da немски de естонски et гръцки el aнглийски как се готви бамя с домати френски fr ирландски ga хърватски hr италиански it латвийски lv литовски lt унгарски hu малтийски mt нидерландски nl полски pl португалски pt румънски ro словашки sk словенски sl фински fi шведски sv.

Праговите стойности трябва да бъдат включени в планове за управление на речните басейнипредвидени в Директивата за водите. Архив жалби и сигнали - г.

Право лекции

Раздел IV. Държавен вестник, брой 84 от Когато преливащата вода се изпари, тя оставя натрупвания от сол след себе си.

Друга форма на замърсяване на водата е чистата но гореща вода, посочен по-горе. При осъществяването на контрола парк шоу сезон 1 епизод 12 ал. Замърсяване на почвата Този вид замърсяване е в следствие на разрушаване тънкия слой от здрава и плодородна почва покриващ повърхността на земята.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
  1. Основен-
  2. -закон за опазване на почвите от замърсяване

Оставете отзивите си

Добавете коментар

    0